13 de nov. 2008

Joan Fonollosa, a punt per passar a l'acció.



Aquest dilluns dia 10 va tenir lloc a Barcelona l'acte És l'hora de la independència, organitzat per Catalunya Acció, en el que l'ex-conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya Joan Fonollosa va pronunciar la conferència Un nou paradigma polític per a Catalunya, abans que el president executiu de Catalunya Acció Santiago Espot presentàs Ara tenim una oportunitat històrica.


Joan Fonollosa, ex-conseller nacional de CDC

De Fonollosa, el promotor del corrent independentista Refundar Convergència, ja n'havíem fet alguna menció des d'aquest bloc i les seves interessantíssimes aportacions:

Refundar Convergència: Les nostres propostes.

Un nou paradigme per al catalanisme, que donà nom a la conferència de dilluns.

Proposta de full de ruta per a la independència

Igualment, en altres blocs se'n va parlar en el seu moment. El també convergent Enric I. Canela, titulava a començaments d'any Algunes coses es mouen quan Fonollosa presentava el seu corrent creat de cara al Congrés que CDC va celebrar aquest passat estiu. També en Xavier Mir informava sobre la voluntat refundadora de Fonollosa. I en aquesta entrevista el podem veure a ell mateix en persona expressant el seu desig que CDC es convertís en un partit independentista. Però com era previsible, el congrés convergent es va tancar sense que el partit de Jordi Pujol i Artur Mas hagi fet cap pas definitiu per deixar d'enredar amb el catalanisme regionalista i encaixista amb un Estat que ens vol dissolts i esborrats com a nació. Ni ho farà. I Fonollosa ho sap. Per açò està disposat a fer el pas de contribuir a liderar un nou projecte amb garanties d'èxit que deixi enrere les ambigüitats i parli clar i català.

Des de Catalunya Acció afirmen que el possible nou partit polític que agutini els independentistes amb l'objectiu explícit de crear un Estat català independent ja té nom, logo, música i eslògans. I els elements necessaris per fer el pas de presentar-se a les eleccions es van assolint:

Tenir un objectiu clar i innegociable compartit per tots: la independència de tota la nació.

Una estratègia per aconseguir l'objectiu, de la que se'n fa un petit tast en la presentació del seu projecte, i de la que de moment no es donen més detalls per motius obvis.

Les persones amb la determinació i el compromís de portar a terme el projecte des del poder institucional. L'acte de dilluns tenia tota la intenció de ser una presentació oficiosa de Santiago Espot i Joan Fonollosa com a primers esglaons d'una llarga escala que ha de desembocar en l'aparició de la nova formació. Es tractava de la primera aparició en públic de Joan Fonollosa amb la gent de Catalunya Acció. Seguirem atents, per tant, per veure els següents esglaons...

I el darrer element: aconseguir el finançament necessari. Per aquest motiu Catalunya Acció demana des del primer dia les aportacions al Fons per la Independència. Si no s'aconsegueixen els 5-6 milions d'euros per fer una campanya en condicions d'aconseguir uns grans resultats, el nou partit no veurà la llum.

De moment però, hi ha alguns partits independentistes actualment ja constituits però extraparlamentaris que sembla que estarien disposats a donar suport o acompanyar aquesta nova força política sigui en forma de coalició, d'integració o amb la fòrmula que finalment es decideixi, i que són el Partit Republicà Català, Unitat Nacional Catalana i l'històric partit de Francesc Macià, Estat Català. Ara manca saber si tots els catalans independentistes que estan desitjant que hi hagi una nova esperança en les properes eleccions del Principat també són capaços de donar-hi el suport necessari perquè aparegui una alternativa a la mediocritat, la renúncia constant i la seva conseqüència inevitable, l'abstencionisme.