1 de des. 2008

L'Almansa digital segueix avançant

El desembre de l'any passat el govern colonial del País Valencià va tancar el repetidor de La Carrasqueta que permetia veure els quatre canals de TDT de Televisió de Catalunya a les comarques del sud del país. Ara, aquest passat divendres dia 28, també a la matinada i sense preavís, s'han tancat dos nous repetidos que deixen les comarques centrals valencianes de la Ribera i la Costera sense TV3, el C33, el 3/24 i el K3-300. Tot allò que vaig escriure i preveure ara fa un any a Sense TV3 a Alacant!!! segueix tristament vigent exactament en els mateixos termes. L'amenaça que aquella acció es convertís en una nova Almansa que va pujant per tot el país de forma devastadora es va convertint en realitat, tot i algunes alegries judicials que de moment impedeixen el tancament d'altres repetidors.

La notícia del nou tancament es pot veure a Crònica, a Vilaweb o l'Avui. I ara és el moment en què apareix el govern del Principat a declarar que rebutja el tancament amb els habituals laments i a reclamar, una vegada més, l'aprovació per part del govern espanyol del decret per atorgar els múltiplex que han de permetre la reciprocitat d'emissions, i que segueix paralitzat únicament per voluntat política. Amb aquestes mesures, el govern valencià del Partit Nacionalista Espanyol pressiona el Govern de l'Estat castellà del Partit Espanyol per aconseguir el tercer múltiplex digital per emetre les televisions d'autonomies veines (que ja veurem quines) i fa un pas més en la desaparició de les emissions de TVC al País Valencià. I mentrestant, els governs del Principat i de les Illes presidits per Montilla i Antich, com pressionen perquè s'aprovi d'una vegada aquest múltiplex? A les Illes ens havíen dit també que abans de final d'any ja rebríem TVC en TDT, però sense la concessió del múltiplex que depèn de l'Estat, res de res. Un incompliment més per la col·lecció. D'aquí mig any a Menorca i les Pitiüses arribarà l'apagada analògica i només veurem els canals que es vegin en la nova tecnologia digital, i a finals de 2009, a Mallorca. Si finalment l'aprovació del nou múltiplex es fa a darrera hora, els menorquins ens podríem passar entre 6 i 12 mesos sense poder veure TV3, sí és que la tornam a veure.

Qualsevol govern no colonial faria una acte de dignitat contra aquestes agressions al nostre espai comunicacional i aplicaria el mateix principi polític de la reciprocitat: si els espanyols del PPSOE impedeixen l'emissió d'una televisió pública en català a una part del nostre propi territori, impediria el senyal de la televisió pública espanyola al nostre país. I ja veuríem com els prova tastar una mica de la seva medicina. Però és clar, la lògica dels presidents Antich i Montilla no és la de la dignitat, sinó la de la dependència colonial i partidista, la lògica del PPSOE, que per alguna cosa aquests dos senyors també són del Partit Espanyol com el govern de l'Estat. Enlloc d'açò, compliran la il·legítima legalitat espanyola i ens seguiran tapant el senyal de les nostres pròpies televisions, que aquí només es pot incomplir la legalitat si és en favor dels interessos polítics dels espanyols. Ells no hi volen reconèixer l'enfrontament entre la nació espanyola i la nació catalana, sinó el fictici enfrontament de les dues Espanyes entre els sociates i els peperos, que en la qüestió digital actuen ben coordinadament. I en aquesta lògica autodestructiva dels nostres governants colonials qui sempre surtim perdent som la nació catalana.

Al Facebook, mentrestant, la causa per l'espai comunicacional en català que vaig crear dijous passat, el dia abans del tancament dels dos repetidors, ja té 63 membres.