6 d’abr. 2009

Concert en record de na Roser

Concert Roser

Aquest proper dia 11 d’abril la campanya Ni un més fa un acte de recollida de signatures en favor d’un Sistema Sanitari Públic digne per Menorca. Es tracta d’un concert en record de la jove menorquina Roser Sánchez, que va perdre la vida a conseqüencia de la precarietat de mitjans de la sanitat a la nostra illa, organitzat pels seus familiars i amics i que comptarà amb les actuacions de diversos músics i grups com en Guiem Soldevila, Jazz do it amb en Cris Juanico, Suso González Quintet, Moix, Leonmanso, Moira i Terrordentudo. El concert gratuït es farà durant el matí d’aquest dissabte a partir de les 10:30 hores a la Plaça de la Catedral de Ciutadella, tal com es pot veure en el cartell anunciador.

Del grup inicial a Facebook des d’on es va donar a conèixer aquesta campanya, que ara mateix té més de 2.600 adherits, s’ha passat a una pàgina pròpia des d’on tothom pot veure els llocs on es pot anar a signar o accedir al formulari per signar de forma electrònica directament des d’internet.

La campanya, que ara mateix ja ha aconseguit en total més de 15.000 signatures, ja pot considerar-se un èxit rotund, incontestable, total i absulut de participació i d’implicació de tots els menorquins. En una illa com Menorca aquesta xifra significa que més del 15% de la població ha signat personalment perquè la nostra sanitat disposi de les inversions i els mitjans necessaris per donar uns serveis que, recordem-ho una vegada més, pagam de sobres i que no rebem. Més de 15.000 persones que independentment del seu origen, de la llengua que parlen habitualment, de quins siguin els seus sentiments d’identitat, i de quina sigui la seva ideologia política, ja saben que a Menorca una persona fins i tot pot morir per la manca d’atenció i de recursos que rebem per serveis bàsics i fonamentals. La reacció de la població de Menorca ha de ser tinguda en compte per part dels nostres governants, però ho faran?

La mobilització dels responsables de la campanya ha donat els seus primers fruits, i el Consell Insular va aprovar per unanimitat demanar un servei de cirurgia vascular per Menorca. No era per menys. Però s’haurà de veure quina serà finalment la posició del PPSOE a nivell balear, perquè si com és habitual qui està a l’oposició fa el paper de reivindicador i qui està al govern ha de justificar la impossibilitat d’oferir el servei per manca de pressupost la credibilitat de tots ells quedarà sota zero. Sabent les dimensions del drenatge econòmic que patim per part d’Espanya i les seves conseqüències, la seva responsabilitat per la incapacitat d’acabar amb aquesta situació de dependència partidista i submissió massoquista serà màxima. No seria la primera ni l’última vegada que un mateix partit vota en un sentit en una administració i actua de la manera contrària en una altra. Haurem de seguir atents.

De moment, la millor manera de contribuir per part dels menorquins a seguir donant un bon toc d’atenció a la nostra classe política és assistint a aquest concert i signar, els que encara no ho hagin fet, perquè no pugui tornar a passar un cas com el de na Roser. Ho feim per ella i per la seva memòria, perquè li devem almenys un homenatge per no haver sabut acabar amb les mancances que permetem amb el nostre conformisme i que li han costat la vida, però també i sobretot, ho feim per tots nosaltres. Dissabte dia 11 la plaça de la Catedral s’ha de fer petita!